Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky

Autor receptu: david.cz (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
44× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle(stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytváříme speciálním cedníkem popřípadě lžičkou pak dále vhodíme do osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut dle velikosti. Zkuste hodit do vody halušku a když se od ní neodpojují nastrouhané brambory těsto je správně tuhé.Jinak přidáte hladkou mouku. Dále si uvaříme 2 balíčky kysaného zelí. Zelí ochutíme dle chuti na sladkokyselo. Slaninu nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme je na pánvi, přidáme zbylá vejce a cibulku, chvilku restujeme a poté přidáváme na halušky.Vše posypeme nasekanou pažitkou. Přeju vám dobrou chuť. Jestli se vám moje recepty líbí,prosím dejte sledovat uživatele.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mlsanda|22. června 2013
miluju halušky!!!! Odpovědět
najamilik|15. května 2013
super Odpovědět
Bettyzak|12. ledna 2013
Konečně jsem si pořídila ten cedník (lžičkou by to bylo na dlouho), takže se do toho pustím. Díky za recept, je pěkně a jednoduše napsaný! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!