Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované vepřové řízky s pikantní omáčkou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Krátce před grilováním masa osmahneme na másle houby nakrájené na plátky, poprášíme je moukou, krátce osmahneme, podlijeme trochou vody, rozmícháme, přidáme bujonovou kostku a podusíme několik minut. Přidáme smetanu, drobně usekaný kopr, sůl. citrónovou šťávu a omáčku uvedeme k varu. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysoké teplotě 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky přeložíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou a podáváme. Vhodná příloha je rýže nebo jemné noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sojka30 |29. prosince 2012
namka Odpovědět
petr.helman.5|21. března 2013
Řízky třeba na 1000 způsobů Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!