Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovaná kuřecí prsa po italsku

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Kuřecí prsa je potřeba trochu naklepat, protože nejsou všude stejně silná - po naklepání se stejnoměrně propečou. Naklepávání mezi dvěma plastovými sáčky zabrání potrhání masa.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 30 min.
+ odležení

Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Kuřecí řízky dejte mezi 2 plastové sáčky a lehce naklepejte, aby byly stejně tlusté. Dejte do misky, přidejte kořenicí směs a pokapejte olejem. Dobře vmasírujte do masa (můžete nechat i nějakou dobu marinovat).
  2. V jiné misce smíchejte přísady na salsu, osolte podle chuti.
  3. Kuře grilujte 3-4 minuty po každé straně. Nechte na prkénku 3 minuty odpočinout. Na talířích doplňte připravenou salsou. Pokapejte citronem a podávejte s bagetou.

Něco navíc:

Salsu můžete doplnit nadrobno nakrájenou čerstvou chilli papričkou a místo tymiánu dát čerstvou bazalku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!