Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a vše zalijeme smetanou. Anglickou slaninu nakrájíme na malé nudličky a na rozehřáté pánvi dobře orestujeme. Slaninu vsypeme do cedníku, abychom se zbavili přebytečného vypečeného tuku a okapanou také přimícháme. Připravenou směs rozdělíme po porcích do menších zapékacích misek. Nakonec nakrájíme Blaťácké zlato na malé kostičky a každou porci navrchu posypeme. Zapneme v troubě gril a necháme ho dobře rozehřát, pak misky vložíme pod gril a necháme gnocchi asi 15-20 minut gratinovat dozlatova. Gnocchi servírujeme přímo v zapékacích miskách.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michi |12. května 2013
dala bych si Odpovědět
Aidel |12. května 2013
Ukládám si :-) Odpovědět
A |12. května 2013
jen bych ochutnala Odpovědět
Diana|12. května 2013
výborný recept :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!