Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzský třešňový koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1285 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky (polohrubé nebo hladké), másla, cukru, vejce a smetany zpracujeme křehké těsto. 2/3 těsta vyložíme formu (asi 26 cm), zbytek těsta uložíme na 30 minut ve fólii do ledničky. Připravené, okapané (můžou být i vypeckované) třešně necháme v misce se skořicovým cukrem. Hotovou marcipánovou hmotu vyválíme mezi dvěma papíry na pečení do velikosti formy a položíme na těsto, na něj navršíme dobře okapané třešně, lehce obalené ve skořicovém cukru. Rozválíme zbytek těsta a rádýlkem z něj vytvarujeme tenké proužky ze kterých vytvoříme mřížku. Pečeme 35-40 minut při 200° (horkovzduch 180°, plyn stupeň 3). Šťávu zachycenou při odkapávání třešní smícháme s třešňovým likérem, citronovou šťávou a trochou vody (celkem 1 šálek tekutiny) a dle návodu zpracujeme želatinu s touto polevou. Tekutinu necháme asi 5 minut stát, pak začne želírovat. Lžící naléváme želírující tekutinu mezi mřížky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |28. září 2014
dávám 1** Odpovědět
Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
jana.h |18. srpna 2013
taky dělávám Odpovědět
E- |18. srpna 2013
parádní Odpovědět
jobovab |15. srpna 2013
dobré Odpovědět
E- |14. srpna 2013
fajn Odpovědět
Lucinka |13. srpna 2013
Vypadá to skvěle :) Odpovědět
b* |12. srpna 2013
super Odpovědět
q |12. srpna 2013
mnamka Odpovědět
wieruska |12. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!