Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzský jablkový koláč

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) TĚSTO: smícháme mouku, cukr a špetku soli a na kostičky nakrájené máslo. Máslo pak v mouce nasekáme noži nebo v robotu tak, aby nám vzniklo něco, co připomíná drobenku. Poté pomalu přidáváme ledovou vodu. Musíme získat nelepivé těsto. 2) Z těsta vytvarujeme kouli, kterou necháme v lednici do druhého dne. 3) Poté těsto rozválíme na tloušťku půl centimetru a přeneseme do koláčové formy. 4) Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců - 4 jablka nakrájíme na měsíčky a zakápneme šťávou z poloviny citronu, zbytek jablek nakrájíme na kostičky a zakápneme je šťávou z druhé poloviny citronu. 5) Do 100 ml vody vmícháme cukr a skořici. Přivedeme k varu, nasypeme kostičky jablek, povaříme 15 minut, necháme vychládnout a nasypeme na korpus. 6) Nahoru naskládáme měsíčky jablek a pečeme na 160 °C asi 45 minut. 7) Meruňkovou marmeládu rozvaříme se lžící vody v kastrůlku a po upečení tímto koláč potřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!