Staňte se našimi fanoušky na:

Florentská pizza

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi, pak na něm krátce prohřejte dva stroužky česneku, přidejte rajčata a zhruba půl lžičky třtinového cukru. Nechte alespoň deset minut probublávat do zhoustnutí. Osolte a opepřete podle chuti, nechte zchladnout. V jiné pánvi rozpalte trochu olivového oleje, přidejte druhé dva stroužky česneku a nechte na něm pár minut zavadnout špenát. Osolte ho, opepřete a mírne vyždímejte. Troubu předehřejte na 200°C. Chlazená těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do oválu, přendejte na plech vyložený pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Na oba korpusy dejte rajčatový základ, špenát, plátky mozzarelly a černé olivy. Nakonec doprostřed každé pizzy rozklepněte vajíčko a dejte na patnáct minut péct.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!