Staňte se našimi fanoušky na:

Fíkové bonbony

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

V misce utřeme žloutek s cukrem, k nimž postupně přimícháme jemně umleté vlašské ořechy a nakonec i nadrobno nasekané fíky. Těsto vyválíme na pocukrovaném válu na cca 0,5 cm silnou placku. Aby se nelepilo, můžeme si pod ně položit papír na pečení, který posypeme moučkovým cukrem, stejně jako váleček. Malou oválnou formičkou vykrajujeme z těsta jednotlivé kousky. Není-li okraj formičky dost ostrý a narazí na fík, pomůžeme si dobře nabroušeným nožíkem. Na každý kousek přilepíme mandličku, jejíž širší konec jsme předtím namočili do husté rozpuštěné čokoládové polevy, a necháme zaschnout. Zbytek těsta po vykrájení lze znovu rukama prohníst, vyválet a použít na další oválky. Pokud je těsto příliš měkké, vložíme je na chvilku do chladna. Děláme-li tvary menší, budou se fíkové bonbony skvěle vyjímat v ozdobných papírových košíčcích. Toto cukroví nepotřebuje odležet, proto je připravujeme až v posledním týdnu před vánočními svátky. Uchováváme je v papírové krabici na chladném, přirozeně vlhkém místě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!