Staňte se našimi fanoušky na:

Fazolové lusky na kyselo s vejci

Autor receptu: Jana Konečná (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechna vejce uvaříme na tvrdo a po vychladnutí je oloupeme. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka v osolené vodě. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Poté zasypeme moukou a připravíme si tak jíšku. Přilijeme smetanu, kefír a fazolky i s nálevem. Povaříme 15 minut. Potom osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s vejci uvařenými natvrdo a bramborem. Pokud je omáčka příliš řídká odebereme jí trochu a vmícháme do ní ještě mouku, pak to opět vrátíme ke zbytku a povaříme. Pokud je omáčka příliš kyselá, vmícháme do ní trochu cukr. Pokud chceme omáčku naopak ještě kyselejší, vmícháme do ní ocet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!