Staňte se našimi fanoušky na:

Fazole po prlešsku

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • sádlo
  • sůl
  • voda
  • 100 g škvarků
  • 500 g fazolí
  • 2 lžíce strouhanky
  • 750 ml zakysané smetany

Pracovní postup:

Fazole namočíme přes noc do vody a další den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Potom je scedíme a nasypeme do vymaštěné zapékací mísy. Škvarky se sádlem rozehřejeme a vmícháme do nich strouhanku. Smažíme ji, dokud nezačne vonět. Pak je vmícháme do fazolí. Fazole zalijeme smetanou a dáme zapéci do trouby. K fazolím podáváme kysané zelí nebo řepu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |24. května 2013
Tak tomu říkám vydatné jídlo! :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!