Staňte se našimi fanoušky na:

Falafel s jogurtem

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrách nechte okapat a rozemelte ho v mixéru (popřípadě v mlýnku) s nakrájenou čili, asafoetidou, práškem do pečiva a 1 čl soli, až se vytvoří hladká pasta. Přidejte trochu vody a dobře propracujte, až je tak lehká, že jedna kapka bude plavat na vodě. Nechte stranou. Uchovejte 1/2 čl soli a zbytek rozpusťte v horké vodě. Na pánvi rozehřejte ghí nebo rostlinný olej, vkládejte kousky těsta a smažte je po všech stranách. Po osmažení falafely nechte okapat a vložte je do slané vody, aby nasákly. Po 20 až 30 minutách, když se začínají světle zabarvovat, falafely vyndejte a z každé z nich jemně vymáčkněte přebytečnou vodu. Umístěte je na mísu a přelijte jogurtem smíchaným s 1/2 čl soli. Nakonec vše posypte mletým kmínem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
hana.molcarova |5. ledna 2014
mnamka :) Odpovědět
Lucinka |31. května 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
miuka |12. května 2013
jedla jsem jen kupovaný, určitě si uvařím tenhle váš Odpovědět
Michi |12. května 2013
zajímavé, vyzkouším Odpovědět
Hospodyňka |10. května 2013
vyzkouším:) Odpovědět
simm |6. května 2013
Vypadá to zajímavě. Možná vyzkouším. :) Odpovědět
Esmé |16. dubna 2013
miluju indickou kuchyni, Vaše recepty jsou zajímavé :-) Odpovědět
freya |15. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
evahu |6. ledna 2013
zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!