Staňte se našimi fanoušky na:

Extra plněné jarní smrže

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • černý mletý pepř
  • petrželka
  • 200 g plátků uzeniny podle chuti
  • 30 g másla
  • 1 vejce
  • 10 středně velkých smržů
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Pod tekoucí vodou omyjte 8 smržů a dobře je očistěte. (POZOR - hmyz může být ukrytý i v dutině klobouku a mohlo by to ovlivnit chuť nádivky!!) Pak odkrojte třeně a kloboučky naplňte nádivkou. Plodnice naplňte a zapečte na másle v mírně vyhřáté troubě. Během pečení polévejte šťávou, kterou houby pustí. Příloha - rýže s jarním salátem. NÁDIVKA Odkrojené třeně a zbylé dva omyté smrže nakrájejte nadrobno a duste s nakrájenou cibulí na másle. Jakmile budou houby měkké, osolte a opepřete, přidejte nakrájenou uzeninu (šunku, šál, debrecínku, měkký salám ap.), vejce a nasekanou petrželku. Zamíchejte a asi 3 minuty ještě zahřívejte, aby směs mírně ztuhla a šla plnit do připravených klobouků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!