Staňte se našimi fanoušky na:

Enchiladas

Autor receptu: edita.albrechtova (31 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
107× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Cibuli na jemno zesklovatíme, přilijeme drcená rajčata, ochutím solí a tabacsem. Přivedeme k varu. Rozmixujeme tyčovým mixérem, přimícháme fazole a opět necháme projít varem.
  2. Omáčku odstavíme a vmícháme do ní lístečky tymiánu. Polovinu omáčky nalijeme na dno zapékací mísy.
  3. Očištěné maso nakrájíme na nudličky a oloupaný česnek na jemné plátky. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme maso i česnek. Přidáme nasekanou jarní cibulku a necháme jí změknout. Masovou směs poté ochutíme solí a pepřem.
  4. Každou tortillu krátce namočíme v horkém oleji, dáme na ní masovou směs a stočíme. Vložíme do zapékací mísy na omáčku.
  5. Sýr nahrubo nastrouháme, rajče omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky.
  6. Tortilly zalijeme zbytkem omáčky a posypeme sýrem s rajčaty.Pečeme při 200 stupních 15 minut. Po upečení potíráme smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jancal |27. ledna 2015
nám chutnalo :-) Odpovědět
piškot |20. září 2014
mám rád Odpovědět
sonizna |20. srpna 2014
Mexická kuchyně je od roku 2010 za svou neobvyklost součástí nehmotného dědictví UNESCO. Odpovědět
sonizna |20. srpna 2014
Zbožňuji mexickou kuchyni! Odpovědět
darma |12. června 2014
ukládám Odpovědět
sonizna |6. května 2014
ukládám :) Odpovědět
Makitka |18. března 2014
určitě vyzkouším :-) Odpovědět
yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
kockaviky |7. ledna 2014
to musí být moc dobré! Odpovědět
lenka.drcmankova |18. listopadu 2013
Vypadá skvěle! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!