Staňte se našimi fanoušky na:

Empanády s pikantní náplní

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Těsto: 100g másla, 250g tvarohu, 450g hladké mouky Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou papriku. Na středním ohni restujeme 3 minuty. Poté zvýšíme teplotu a přidáme maso. Stále mícháme, dokud nebude maso hnědé a drolivé. Nyní přidáme olivy, římský kmín, chilli a rozinky. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Náplň necháme vychladnout a zatím připravíme těsto. Utřeme máslo s tvaroehm, přisypeme mouku a lžičku soli. Hněteme, dokud se vše nespojí v hladké a měkké těsto. Je-li příliš drolivé, přidáme trochu studené vody. Těsto rozdělíme na 3 části. Každou zabalíme do fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Troubu rozehřejeme na teplotu 180°C. Části těsta postupně vyválíme na tenký plát a vykrájíme (např. podle misky) kola o průměru 10 cm. Do střeu dáme přibližně 1 až 2 lžíce náplně. Okraje těsta potřeme vodou, těsto přeložíme napůl a přitiskneme k sobě vidličkou. Empanády naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou. Před podáváním je necháme 5 minut odpočinout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!