Staňte se našimi fanoušky na:

Džem ze žlutých blum

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1150 g cukru krystal (může být i písek)
  • 1000 g blum (žlutých)
  • 1 Gelfix Klasik

Pracovní postup:

Blumy vypeckujeme a buď pokrájíme na malé kousky, nebo pomixujeme. V troše cukru si rozmícháme GELFIX KLASIK a přidáme k ovoci. Povaříme asi 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru, promícháme a povaříme ještě asi 5 minut. Cca 2 malé lžičky si nalejeme na talířek a necháme malinko vychladit. Pokud džem ztuhne, nemusíme již nic přidávat. Jinak přidáme ještě 2 lžičky kyseliny citronové. Horké nalejeme do skleniček a dáme dnem vzhůru. Nezavařujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

katy9 |11. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucinka |15. ledna 2013
Určitě vyzkouším :) Odpovědět
jana.remkova.7 |13. ledna 2013
Ze žlutých špendlíků je vynikající! jen já jsem na ně vloni nenarazila. Odpovědět
Yvajs |13. ledna 2013
dělávám ze žlutých špendlíku,a chutná jak meruňková marmeláda,maminka nám ji dělávala často Odpovědět
evahu |12. ledna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!