Staňte se našimi fanoušky na:

Džem z domácí pekárny

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nastavení pekárny: Program Džem / MarmeládaOvoce použijeme opravdu jakékoliv (angrešt, rybíz, třešně, meruňky, špendlíky, borůvky, ostružiny, jahody....). Mělo by být vždy omyté, vypeckované, čisté a do formy pekárny dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na půlky. Rybíz, angrešt apod. rozmixujeme a propasírujeme. Buď použijeme Gelfix a nebo z receptu vynecháme cukr a dáme pouze ovoce, kyselinu citronovou a želírovací cukr. Vždy se řídíme návodem na sáčku - poměr ovoce a cukru! Drobné kousky ovoce dáme do formy, kde necháme hnětače. Zasypeme cukrem, Gelfixem a kyselinou citronovou a spustíme program Džem / Marmeláda. Po ukončení programu ihned formu vyjmeme (pozor, je horká, použijeme kuchyňské rukavice, chňapku, utěrku.... a lijeme do čistých sklenic, ale NEplníme až po okraj (můžeme zalít 1 zátkou rumu), které ihned uzavřeme a otočíme aspoň na 10 minut na víčko, aby se chytlo. Pak otočíme, po úplném vychladnutí uložíme do chladna. Kdo nemá rád kousky ovoce anebo se mu nebude zdát džem dostatečně hladký, může jej ihned po ukončení programu dát do mixeru. Z 1 kg ovoce je asi pět 375 ml skleniče

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Linda |8. července 2013
zkusím Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
zdenka.r |5. července 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!