Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené kuře na červeném víně

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí díly nejdříve očistíme, propláchneme a dobře osušíme. Stehna potom rozpůlíme a prsa rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Rovněž všechny strouzky česneku oloupeme a rozklepneme je naplocho. Rajčata a feferonky omyjeme, rozmarýn opereme a vše ubrouskem osušíme. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej (nejlépe olivový) a kuřecí díly v něm za občasného obracení opečeme. Pak přidáme cibuli s česnekem a také je krátce orestujeme. Maso dochutíme solí i mletým černým pepřem a podlijeme ho asi čtyřmi lžícemi brandy, červeným vínem, šťávou z jednoho citronu a asi 120ml vody. Nakonec do pekáče přidáme rajčata, feferonky, snítku rozmarýnu a také lžičku cukru. V předehřáté troubě (asi 200°C) dusíme přibližně 40 minut. Kuře servírujeme s vypečenou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!