Staňte se našimi fanoušky na:

Drobenkový koláč s povidly

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto : 200g másla, 70g cukru, špetku soli, 5 kapek rumové tresti, 200g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 vejce, tuk na plech - Náplň: 450g švestkových povidel, 500g netučného tvarohu, 250ml smetany, 200g cukru, 2 lžičky citronové šťávy, 250g hrubé mouky, 120g másla, 2 žloutky, na špičku nože skořice, 30g hrubého cukru. Máslo utřeme do pěny, vmícháme cukr, špetku soli, vejce, rumovou tresť a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech a potřeme ho povidly, tvaroh ušleháme se smetanou, 100g cukru a citronovou šťávou a rozetřeme na povidla. Z mouky, zbylého cukru, tuku, skořice a žloutků uděláme drobenku a posypeme tvaroh. Koláč pečeme 30-35 minut při střední teplotě. Ještě teplý koláč posypeme hrubým cukrem a nakrájíme na kousky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Lucie Kohelová|15. řijna 2013
zkusím...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!