Staňte se našimi fanoušky na:

Dortík z čokolády

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na tmavý plát : 4 vejce, 100g hl. mouky, 120g cukru krupice, 30g kakaa Na tmavý mousse : 50ml smetany, 75g tm.čokolády, 10g plát. želatiny, 75ml vyšlehané smetany Na světlý mousse : 50ml smetany, 75g bílé čokolády,10g plát. želatiny, 75ml vyšlehané smetany Na čokoládovou polevu : 25ml smetany, 175g tm, čokolády, 60g másla, 25g medu Na tmavý plát vyšleháme vejce s cukrem do hustém pěny a po vyšlehání do směsi velice zlehka zamícháme hl. prosátou mouku společně s kakaem. Směs rozetřeme na nízký plech s pečícím papírem a pečeme na cca 250°C 3-5 minut. Po vychladnutí vykrojíme do dortových tvořítek a vložíme na dno, plát musí být úplně do krajů, aby nám mousse nevytekl. Mousse si připravíme tak, že svaříme smetanu pouze k bodu varu a odstavíme, do teplé smetany vmícháme tmavou čokoládu a necháme lehce vychladnout. Mezitím si namočíme želatinu do studené vody a necháme nabobtnat, pak si vyšleháme další část smetany a zlehka vmícháme do směsi svařené smetany s čokoládou. Na konec slijeme vodu ze želatiny a nahřejeme k bodu varu (želatina se nesmí vařit). Pak vmícháme rozpuštěnou želatinu do směsi, nalijeme do dortových tvořítek a dáme ztuhnout cca 2 hodiny v lednici nebo v mrazáku. Na zatuhlou vrstvu moussu nalijeme stejnou směs jako z tmavé čokolády, pouze s tím rozdílem, že čokoláda bude bílá, jinak je postup stejný. Dáme znovu zatuhnout. Ztuhlé moussy vyndáme z dortových tvořítek a připravíme si polevu. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme máslo, čokoládu a med, rozmícháme dohladka a můžeme potahovat dortíčky. Dáme do chladničky ztuhnout a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jobovab |24. července 2013
dobré Odpovědět
Lenny |23. července 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!