Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí třezalkový med

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sušená třezalka tečkovaná, 10 g
  • 1 kus citron
  • 2 kusy pomeranč
  • 1/2 l voda
  • 1 kg cukr krupice

Pracovní postup:

Namočte třezalku do vody a nechte do druhého dne odležet. Přidejte šťávu ze 2 pomerančů, 1 citrónu a svařte s cukrem. Po 10 minutách odstavte a nechte vychladnout. Postup opakujte několikrát za sebou, dokud med nezhoustne. Ještě horký med nalijte do malých skleniček, po zavíčkování obraťte dnem vzhůru (přirozená konzervace). Rada: Užívejte 1-2 lžičky denně. Třezalka tečkovaná tlumí bolest hlavy a mírní migrénu, dále zlepšuje trávení, zmírňuje překyselení žaludku, podporuje tvorbu žluči a její vylučování. Je také výborné antidepresivum.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
hanik29|9. srpna 2014
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!