Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí tlačenka.

Autor receptu: ladka.berenreiterova (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
77× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • nové koření
  • pepř
  • srdce, jazyk, játra , přední nohy , kolena, kůže , ovar., 1 ks vepřové
  • nalisovaného , 4 ks česnek

Pracovní postup:

Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete, k hlavě přidáme oprané 1 srdce, 1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk, kousek jater, ale ty vyndáme o něco dřív a nejlepší je přivázat je kouskem provázku k uchu, abychom je našli, přidáme kousky masa a jeden očištěný ovar i s kůží. Vaříme asi 2 hodiny občas zamícháme. Do druhého hrnce dáme vodu, kterou taky osolíme. Dáme vařit přední nohy, kolena, které rozřízneme, aby se brzy uvařila, později přidáme pár kůží očištěných. Až je maso z prvního hrnce uvařené, vyndáme, maso obereme a pokrájíme, lepší kousky masa na větší kousky. Kůže z druhého hrnce pokrájíme na malé kousky i maso z kolen. Ovar nakrájíme na centimetrové kousky. Všechno dáme do jednoho hrnce, vývar z kůží a kolen dáme všechen do kastrolu, kde je nakrájené maso, když je málo vývaru, přidáme z hlavy pokud možno bez mastného. Zalijem maso aby bylo lehce zatopené, přidáme majoránku, kterou v ruce rozdrolíme, mletý pepř, špetka nového koření, mletý kmín, nalisovaný česnek, promícháme, dáme na kamna na chvilku jen zavřít, sundáme z kamen, necháme trošku zchladnout a dáváme do tlačenkového sáčku, zavážeme a po chvilkách otáčíme, aby nezůstalo koření k jedné straně. Z tadytoho množství máme 2 tlačenky. Hotovou tlačenku podáváme s cibulí a ostem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |2. února 2014
super Odpovědět
Penelope |2. února 2014
super Odpovědět
biglol |14. listopadu 2013
ukládám Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
Barakuda |5. července 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
-3 |30. června 2013
souhlasím,tlačenka se musí uvařit,nejednou jsem ji doma dělala a to už něco pamatuji Odpovědět
Georgina |26. června 2013
supr Odpovědět
Arabela |24. června 2013
Je to dobrůtka, uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
b* |23. června 2013
tu mám ráda s cibulí a octem Odpovědět
i |23. června 2013
dala bych si Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!