Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí šampaňské z květů černého bezu

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Do velké, dokonale čisté nádoby nalijte horkou vodu, vsypte cukr a míchejte tak dlouho dokud se plně nerozpustí. Pak dolijte studenou vodou, tak abyste měli celkem 6 litrů tekutiny. Přidejte vinný ocet, šťávu a kůru ze 4 citronů a omyté květy bezu bez stonků. Promíchejte. Přikryjte plátnem a nechte 2 dny fermentovat. Na hladině se začne tvořit pěna – přidejte špetku kvasinek. Přikryjte plátnem a nechte dál fermentovat 4 dny. Pak přelijte do jednotlivých lahví (lepší jsou PETky, ať doma nemáte o půl noci neočekávaně rychlý špunty). Vychlaďte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sůl nad zlato |18. srpna 2014
supr Odpovědět
Fíííra |18. srpna 2014
dobré Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
renda9 |14. června 2014
vyzkouším Odpovědět
Dědeček Hříbeček |29. května 2014
to můžu Odpovědět
Hana S |28. května 2014
+++++ Odpovědět
Maty |27. května 2014
Máte moc dobré recepty :-). Odpovědět
můra|18. srpna 2014
UKLÁDÁM Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!