Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí nudle recept

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Množství vody nelze přesně stanovit, ří-dí se tím, jak jsou velká vejce a jak suchá je mouka. Do mouky na válu uděláme důlek. Vlijeme do něho vejce, nožem je zapracujeme do mouky a pomalu přiléváme vodu. Dobře promícháme a pak těsto zpracujeme rukama, až se nechytá válu. Musí být tuhé, ale ne tvrdé, aby se dalo rozválet. Tvrdé těsto by se drobilo. Těsto rozdělím na 3 až 4 díly, tvarujeme bochánky a zakryjeme je nahřátým kastrolem. Za 1/2 hodiny bocháne po bochánku rozválíme na sílu 1 mm. Placky rozprostřeme na ubrus nebo na utěrky a necháme oschnout. Po chvíli je obrátíme, aby oschly obou stranách, ale zůstaly vláčné. Přeschlé se krájení lámou, nedoschlé se lepí. Široké nudle: Každou placku rozkrojíme na polovinu nebo na čtvrtinu, rozkrájíme na pruhy 4-5 cm široké, složíme na sebe a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 8 mm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |3. září 2013
domácí jsou nejlepší, jak sladké tak slané, dělávám často, doporučuji všem Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
super Odpovědět
Uzzi1 |5. května 2013
také dělám Odpovědět
pajunc |25. března 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Aidel |4. března 2013
Ukládám Odpovědět
biglol |1. března 2013
z té špaldové mouky se dělají moc dobře Odpovědět
katy9 |1. února 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
jola |29. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
misha24 |26. ledna 2013
skuste to urobit so špajdlovou mukou ... nebudu sa ani lepit a su velmi chutne )) Odpovědět
iva.hlouskova |11. ledna 2013
dělám i drobení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!