Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí marcipán

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu (třeba už i obarvenou). S tekutinami opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, i když tvárná. Je-li hmota tuhá příliš, při rozvalování či zpracovávání praská. To napravíme tak, že přikápneme malé množství vody, nebo hmotu přepracujeme navlhčenýma rukama. Když je hmota naopak řidší, lepí se a nedrží tvar, hmotu napravíme tím, když do ní zapracujeme prosátou směs moučkového cukru a sušeného mléka (v poměru 2:1). Chceme -li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v nepatrném množství vody. Hmotu můžeme skladovat velmi dlouho. Je třeba ji zabalit do mikrotenu a uložit do chladnější místnosti (lednice). Hmota sice ztuhne, ale lze ji rozdrobit a znovu zpracovat. Druhý způsob je nahřát ji asi 20 sekund v mikrovlnce, hmota změkne a pak se s ní lépe pracuje. Pokud je zpracovávání obtížné, je dobré si navlhčit ruce. Tento recept mám od kamárádky a fakt je úžasný. Chutnější než ten, který dostanete koupit v obchodě. Docela se s ním i hezky pracuje. Viz. obrázek našeho narozeninového dortu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
olma |15. června 2013
1*** Odpovědět
DAMI |15. června 2013
super Odpovědět
petra.stefanova.7 |4. června 2013
krásný Odpovědět
VELKAKOKI |1. června 2013
maminky jsou fantastické = zpracováno s láskou Odpovědět
moniskaaa |9. května 2013
krasny vlacek :) Odpovědět
zdenka.r |9. května 2013
pěkné Odpovědět
šanela |24. března 2013
krásný vláček.... škoda, že u nás tyhle sladké hmoty nikdo nejí :-( Odpovědět
Zorushka |9. března 2013
také ho tak dělám a je výborný Odpovědět
Georgina |9. března 2013
to musel mít drobeček radost Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!