Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí játrová paštila podle babičky ražické

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejlepší játra na paštiku jsou husí, ale s úspěchem používám i ostatní drůbeží a tak velký rozdíl to zase není. Lze je i namíchat. Na lžíci sádla smažíme cibuli do skleněna, důležité je, aby bylo cibule hodně, takže tolik, co jater i více. Vybírám vždy ty největší. Játra nemusíme krájet ani vyřezávat, neboť z hotových to jde odstranit lépe. Vložíme na cibuli, okořeníme a jakmile cibule zlátne, lehce podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Játra vyndáme, eventuálně očistíme, ale pokud se melou najemno, aby se mohlo dát do cukrářského sáčku a zdobit jednohubky, nic s nimi nedělám. Pokud chceme hrubozrnnou paštiku, meleme na středních dírkách. K pěkně rozpečené cibuli přidáme trochu vody a rozdrobíme kostku masového bujónu. Míchat, hlídat. O něco dříve, než se voda úplně vyvaří, vypneme. Stěrkou přendáme do šlehací mísy, přidáme zbytek sádla, umletá játra a šleháme do pěny. Přisolíme, je-li třeba. Připravíme si 2 tupperwarové( nejlépe) nebo jiné misky s víčky, do jedné dáme polovinu paštiky, do druhé poloviny můžete přidat brusinky. Lze přidat podle vaší chuťové fantazie i kapary, nakrájené olivy černé i zelené, pár opečených a nakrájených mandlí, bylinky, nasekané naložené kapie a podobně. Pokud objevíte další možnosti, napište zprávu, budu ráda.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
Tak to si dám líbit - ukládám 1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!