Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí jablíčkové křížaly

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: zdravá nepomačkaná jablíčka, 3 litry vody, 40g soli Jablíčka můžete oloupat nebo nechat se slupkou. Vyřízněte středy a nakrájejte na plátky cca 4 mm tenké. Sůl rozpusťte ve vodě. Plátky namočte do roztoku na 10 minut a pak zavěste někam ke zdroji tepla (na sluníčko, pec, topení). Doba sušení je různá, ale zpravidla jsou to 2-3 dny. Můžete je dát i do sušičky nebo sušit v troubě, to je samozřejmě rychlejší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!