Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí dýňové máslo

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: asi 4 kilovou dýni máslovou, 60ml jablečného moštu nebo šťávy, 200g třtinového cukru, 1 lžičku skořice, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1 lžíci šťávy z citronu,1 lžíci vanilkového extraktu, špetku mořské soli Dýni rozkrojte vejpůl, vyberte semínka a pečte v troubě předehřáté na 180°C na pergamenovém papíře 45 minut. Nechte vychladnout, pak sloupněte slupku. Dužinu dejte do mixeru a zpracujte do hladka, postupně přidávejte cukr, skořici, muškátový oříšek. Naprosto hladkou směs přendejte do hrnce s pokličkou a rozehřejte na středně teplé plotně, po rozehřátí teplotu snižte (POZOR !! docela dost to prská, takže pokličku používejte jako štít). Po 5-ti minutách odstavte, vmíchejte vanilku, citronovou šťávu a špetku soli. Přemístěte do vyvařených čtvrtinkových zavařovaček a uchovávejte v chladu 2-4 týdny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |6. řijna 2015
zkusím Odpovědět
Polda |4. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
neznám Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!