Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí čokoládové filigrány

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kromě rozpuštěné čokolády (ve vodní lázni) budeme potřebovat kornoutek z papíru na pečení, u kterého seřízneme konec. Naplníme ho čokoládou a na pergamenový papír nastříkáme vzor podle vlastní fantazie, který necháme dobře zatuhnout. Pak ho opatrně odloupneme. Nejlepší je použít kvalitní čokoládu s vyšším obsahem kakaa - NEŘEDIT čokoládu tukem!! Lépe zasychá a neláme se tolik. Pro rychlejší zatuhnutí dáme hotové ozdoby do mrazáku, ale po vyndání rychle odlupujeme než se orosí. Filigrány můžeme udělat i z bílé čokolády, případně s přidaným potravinářským barvivem. Pokud máme doma zdobítko na perníčky (ideální je to sáčkové s bílou plastovou špičkou), můžeme použít místo kornoutku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!