Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí chleba s rajčaty a olivami

Autor receptu: javlach (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy vložíme 3 hrnky hladké mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí, 1PL mletého kmínu, 1KL soli. všechny suché ingredience promícháme a poté do směsi nalijeme cca 1,5 hrnku vlažné vody. Těsto neboucháme, jen zamícháme, mělo by mít ne uplně tuhou konzistenci. Do těsta vmícháme poté sušená rajčata a olivy nakrájená na malé kousky. Promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme těsto 12hodin kynout. Poté dáme na pomoučněný vál, roztáhneme na placku cca 3cm vysokou a necháme 15 minut kynout. Poté přeložíme na třetiny z boku a pak ještě na třetiny zhora a necháme opět 30 min kynout. Po 30 min. si zapneme troubu na plný výkon a dáme do ní předehřát nádobu, ve které budeme chléb péct - musí být nádoba s poklicí. Nahřátou nádobu vyndáme, dáme do ní těsto, přiklopíme víkem a dáme do trouby péct na 30 min zakryté poklicí a poté ještě na 15 minut bez poklice. chleba se na stěny nádoby nepřilepí a je naprosto úžasný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |20. května 2013
zajímavý recept Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
MAFIRA|15. května 2013
12hod kynout? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!