Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí chléb z pekáčku

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme vodu a promícháme. Mísu přikryjeme útěrkou a necháme kynout 12-18 hod při pokojové teplotě. Když je těsto vykynuté, na pomoučněném válu ho několikrát přehneme přes sebe. Těsto posypeme moukou a necháme ještě cca 1 hod kynout. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a dáme do ní vyhřát i hrnec. Těsto dáme do hrnce, popřípadě pekáče, ke kterému máme poklici. Pečeme uzavřené 30 minut, pak sejmeme poklici a pečeme ještě 20 minut, i déle, pokud máme raději tmavší kůrku. Pokud máte strach, že chleba nepůjde z hrnce-pekáče po upečení ven, stačí dát hrnec "vypéct" do trouby i s pečícím papírem. Alespoň na dno nádoby ten pečící papír určitě doporučím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |14. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |13. února 2015
S ohledem na použité sušené droždí tak nee ;-) Odpovědět
SimoneckaC |12. ledna 2015
Pořád zkouším nové a nové, ale tento je pořád favorit ;-) Odpovědět
Vladenka |12. ledna 2015
Už jsem prostudovala dost těchto receptů na chléb, asi taky vyzkouším Odpovědět
SimoneckaC |6. listopadu 2014
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |20. září 2014
Děkuji Všem :-) Odpovědět
lindi |1. března 2014
pěkne Odpovědět
pinkchihuahua|14. března 2015
1+++ Odpovědět
kotatetecko4|13. února 2015
Kvásek se prosím nemusí? Odpovědět
klara.ticha.33|17. března 2014
ozkouším svůj první chléb :D :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!