Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí briošky - cca 10 kousků

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do větší mísy dejte mouku, sůl, žloutky, vejce a cukr. Pak připravte mléko, droždí a jogurtové máslo - nechte ohřát na sporáku v malém hrníčku, až budou vlažné. Pak přidejte do mísy a důkladně prohněťte, na hladké těsto.. Hotové položte na plech a přikryjte utěrkou a nechte cca 30 minut odpočívat. Potom těsto znovu prohněťte a u dělejte z něj asi 50g kuličky, položte na plech a nechte dalších 15 minut odpočinout. Pečte asi 30 minut na 200°C. Rada: Briošky můžeme vytvarovat různě. Moje maminka z těsta dělá spíš "rohlíky", nejjednodušší jsou "bulky". Také existují formy na briošky nebo se mohu upéct ve formě na muffiny. Moc hezké jsou, když je vytvarujete do tvaru hrušky, dáte do formičky a z toho užšího konce uděláte bambulku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |19. září 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!