Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí bazalkový olej

Autor receptu: Sůl nad zlato (194 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme natrhané listy bazalky, přelijeme olejem - všechny listy musí být ponořené. Vlijeme do vzduchotěsné nádoby s těsnícím víkem a na teplém místě necháme do oleje vylouhovat bazalku. 1x týdně zamícháme a zkontrolujeme jestli jsou listy ponořené (jinak by zplesnivěly). Po měsíci olej přefiltrujeme (hodí se papírový filtr na kávu) a listy odstraníme. Několik čerstvých lístků dáme jako dekoraci do sklenice a vlijeme olej, uzavřeme a skladujeme v temnu (nejlépe v příborníku).

Něco navíc:

Olej používáme k přípravě salátových dresinků, marinád, sosů a k dochucení výpeků. Nejvíc se hodí k přípravě italských pokrmů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!