Staňte se našimi fanoušky na:

Daruvarská Sarma

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 40 min.
Vaření: 25 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso, sůl, vejce, koření a uvařenou rýži promícháme.
  2. Na kysané listy, ze kterých jsme předem odstranili "žebro", rozetřeme masovou směs a zabalíme do závitku. Dáme do pekáčku nebo kastrolu a pak zalijeme závitky vodou. Vaříme asi 20-25 minut a když jsou uvařené (zkusíme si jede rozkrojit), vyndáme je a do šťávy přidáme protlak, jíšku, bobkový list a kuličky pepře.
  3. Trochu provaříme a nakonec scedíme. Před podáváním v omáčce závitky prohřejeme.

Něco navíc:

Jako přílohu si k Sarmě můžeme dát rýži, brambory nebo kaši, polentu nebo kynuté knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!