Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví našich VIP 11

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

KOŠÍČKY MARKA VAŠUTA 500g lineckého těsta, 120g mletých vlašských ořechů, tuk na formičky, hrubá mouka na zpracování těsta + Krém: 3 dl mléka, 200g másla, 180g moučkového cukru, 45g vanilkového pudinku, 1-2 lžíce kakaového prášku, lžíce třešňovice, koktejlové třešně Změklé těsto smícháme s ořechy a zabalené ve fólii necháme 30 minut v chladu. Pak odkrajujeme kousky těsta, namočíme je do hrubé mouky a vtlačíme do vymazaných formiček - košíčků, uprostřed uděláme důlek. Košíčky rozložíme na plech a pečeme je na 180°C, dorůžova. Pudink rozmícháme v části mléka, vlijeme do zbytku horkého mléka, za stálého míchání přivedeme k varu a zvolna vaříme 2 minuty. Vychladlý pudink šleháme s částí cukru a přidáváme po kouskách máslo a zbývající cukr. Nakonec zašleháme kakaový prášek a třešňovici. Krém necháme chvíli v chladu ztuhnout, pak naplníme cukrářský sáček se zdobící trubičkou a nastříkáme ho do košíčků. Nakonec ozdobíme třešněmi. HVĚZDIČKY BOHUMILA KLEPLA 500g lineckého těsta, 100g nasekané čokolády, pikantní zavařenina, moučkový cukr Změklé těsto smícháme s čokoládou a v chladu je necháme 30 minut odpočinout, pak vyválíme placku silnou zhruba 2-3 mm, vykrájíme sudý počet hvězdiček a v polovině z nich vykrojíme otvor. Rozložíme je na plechy s pečícím papírem (zvlášť plné a zvlášť vykrojené) a pečeme na 170-175°C. Po vychladnutí hvězdičky slepujeme zavařeninou a nakonec pocukrujeme. ŠKEBLIČKY JOSEFA SOMRA 150g listového těsta + Kynuté těsto: 190g hl. mouky, 150g másla, 0,6 dl mléka, 50g pískového cukru, 20g droždí, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 1 malé vejce, špetka soli, moučkový cukr na obalení, 1 bílek + Nádivka: 120g mletých ořechů, 8/0g pískového cukru, 0,9 dl mléka, 2 lžíce piškotových drobků, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 1-2 lžíce rumu Mouku, oba cukry a sůl promícháme. Přidáme rozdrobené droždí, nakrájené máslo, vejce a mléko, prohněteme a necháme asi 45 minut v chladu odpočinout. Listové těsto rozdělíme na 5 plátků a z vychlazeného kynutého těsta vyválíme obdélník. Na jeho polovinu dáme 3 plátky listového těsta. Překryjeme druhou polovinou těsta a rozválíme na obdélník. Na polovinu obdélníku položíme 2 plátky listového těsta, překryjeme druhou půlkou těsta, přimáčkneme a necháme hodinu v chladu. Ořechy, oba cukry a mléko promícháme. Opatrně za stálého míchání nádivku svaříme, aby zhoustla. Po odstavení do ní vmícháme piškoty a rum, necháme vychladnout. Vychlazené těsto rozválíme, vykrájíme z něj kolečka (asi 5cm Ø), obvod koleček potřeme bílkem. Na jednu půlku klademe nádivku, přehrneme a okraje přimáčkneme k sobě. Rozložíme je na plech a pečeme na 180-190°C dorůžova. Ještě horké obalíme v cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!