Staňte se našimi fanoušky na:

Cuketovka s domácí marmeládou

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BUCHTA Mraženou cuketu necháme povolit v pokojové teplotě. Pak ji v míse rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme oba cukry, vejce a olej. Promícháme a po částech přisypeme mouku s práškem do pečiva, skořici a karob. Nakonec vmícháme brusinky a nasekané ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme asi 45 minut na 170°C. Vyzkoušíme špejlí jestli je hotová. Stejně můžeme připravit buchtu z dýně a místo brusinek dát rozinky. MARMELÁDA 1kg mraženého ovoce (rybíz, maliny, jahody apod.), 600g krupicového cukru, 1 vanilkový lusk Zmražené ovoce dáme do hrnce a necháme povolit. Pak asi 5 minut povaříme na mírném ohni a přes plátýnko nebo hustý cedník propasírujeme. Vzniklou ovocnou šťávu zahřejeme a přidáme cukr. na mírném ohni za občasného promíchání vaříme asi 10 minut. Pak rozkrojíme vanilkový lusk, jeho vnitřek vyškrábeme a vmícháme do marmelády. Lžičkou zkusíme kápnout na talířek a zkusíme jestli je dost hustá. Marmeládu hned plníme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!