Staňte se našimi fanoušky na:

Cuketové bochánky

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky umíchat s olejem, přidat pivo, po částech mouku a nakonec osolit a opepřit tak, jak kdo má rád. Necháme odležet půl hodiny. Mezitím si nastrouháme cuketu na hrubém struhadle, posolíme a necháme pouštět šťávu na cedníku 10 minut. Přebytečnou vodu vymačkáme a v míse smícháme s citrónovou kůrou a smícháme s těstíčkem, do kterého přidáme ušlehaný bílek těsně před pečením. Jestli je těstíčko řídké, přidáme mouku. Rozpálíme olej v hluboké pánvi nebo fritovacím hrnci a vykrajujeme lžičkou těstíčko, které pouštíme do oleje a smažíme do zlatova. Necháme okapat na ubrousku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!