Staňte se našimi fanoušky na:

Crevettes à la crème /krevety/

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučké proužky. Mrkve omyjeme a nastrouháme. Bobkový list nasekáme najemno, rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme na pánvi olivový olej a 2 lžíce másla. Přidáme mrkev, cibuli, bobkový list a ponecháme na mírném ohni cca 10 minut. Pak přidáme krevety a dusíme další 3 minuty. Vlijeme teplý koňak, flambujeme, pak přidáme rajčata, sůl, pepř a citronovou šťávu. Vaříme na mírném ohni 8 minut. Krevety uložíme na předehřáté míse, omáčku prudce ohříváme na silném ohni přibližně 2 minuty. Zaprášíme moukou, přidáme zbytek másla a zeleninu, vlijeme smetanu a dusíme pomalu a za častého míchání další 3 minuty. Pak krevety polijeme omáčkou a podáváme horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!