Staňte se našimi fanoušky na:

Čokořezy s žervé krémem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušenky nasypeme do sáčku a válečkem je rozdrtíme na drobečky. Utřeme máslo a smícháme hos drtí. Pekáček vyložíme alobalem, rozetřeme na něj těsto a upěchujeme - chladíme asi 30 minut. Namočíme želatinu, bílou čokoládu nalámeme na kousky a dáme do misky. Ve vodní lázni ji za stálého míchání pozvolna rozpustíme a pak ji necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Žloutky utřeme se žervé a přimícháme čokoládu. Vymačkáme a rozpustíme želetinu, smícháme ji s žervé krémem,a chladíme dalších 30 minut. Našleháme bílky i smetanu, po částech je vmícháme do krému, rozetřeme ho na korpus a dáme do chladničky - necháme minimálně 3 hodiny tuhnout. Rozpustíme čokoládu na vaření a rozetřeme ji na alobal - necháme ztuhnout a nožem nebo škrabkou, naškrábeme hoblinky. Dort jimi ozdobíme, vydatně posypeme kakaem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!