Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládovo-mandlový dort

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 6 vajec, 120g cukru krupice, 100g polohrubé mouky, 50g mandlí, 50g čokolády na vaření, 1/2 balíčku kypřícího prášku, 1 vanilkový cukr NÁPLŇ: 250ml mléka, 30g hladké mouky, 100g másla, 100g moučkového cukru, 5cl mandlového likéru DOKONČENÍ: 100g mandlových pražených lupínků, 50g bílé čokolády, 50g mléčné čokolády, 20g pistácií Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny, pak lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, jemně nastrouhané mandle a nasekanou čokoládu. Těsto naplníme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě při 160° asi 45 minut,pak necháme na kovové mřížce vychladnout. Z mléka a hladké mouky uvaříme hustou kaši, necháme ji vychladnout a pak do ní vmícháme vyšlehané máslo s cukrem.Přidáme likér a směs šleháme asi 5 minut, až vznikne hladký krém. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme v polovině a naplníme polovinou krému. Celý povrch potřeme zbylým krémem a strany obalíme v pražených plátkových mandlích. Povrch dortu rozdělíme na osm dílků, ozdobíme zbylým krémem a každý díl střídavě posypeme bílými a mléčnými čokoládovými hoblinkami a nakonec také pistáciemi. POZNÁMKA: Čokoládové hobliny uděláme tak, že tabulku čokolády odkrajujeme z delší strany pomocí škrabky na brambory. Čokoláda by měla mít pokojovou teplotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Iness |28. ledna 2013
Nádhera Odpovědět
pavlinf |28. ledna 2013
lákavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!