Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové věnečky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku, vločky, oba cukry, sůl, kůru, hoblinky, změklé máslo, vejce a pomerančovou šťávu uhněteme na hladké těsto. Chladíme asi hodinu zabalené ve fólii, pak vyndáme a vyválíme na pomoučeném vále. Formičkou vykrajujeme věnečky (prům. 6 cm), rozložíme je na plechy s pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 200°C (horkovzduch 180°C), necháme vychladnout na mřížce. Čokoládovou polevu připravíme podle návodu. Oranžát, který nepoužijeme na zdobení, posekáme najemno. Věnečky pak z poloviny namočíme v polevě a hned je posypeme trochou oranžátu. Asi hodinu je necháme na mřížce oschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pavluška |10. listopadu 2016
Líbí :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!