Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové tartaletky

Autor receptu: Sůl nad zlato (194 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

V míse smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme máslo a uděláme drobenku jako na koláč. Do drobenky přidáme žloutek a vodu, zpracujeme na hladké těsto a dáme ho na hodinu do lednice odpočinout. Pak z těsta vyválíme plát, vykrájíme kolečka a napasujeme je do formiček na tartaletky (případně použijeme spodní část formiček na muffiny). Těsto ve formičce dobře upěchujeme a vespod propícháme vidličkou. Aby se nám těsto nevyboulilo je lepší dát na každou formičku kousek pečícího papíru a zatížit na pečení nějakou luštěninou. Košíčky pečeme cca 10 minut na 180°C, asi po 6 minutách luštěninu a papír sundáme, aby se dopekl i spodek tatraletky. Připravíme si čokoládový krém. Smetanu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme vařící smetanou. Pořádně promícháme, pak vmícháme máslo a necháme krém vystydnout. Košíčky plníme trochu zchladlým krémem v cukrářském sáčku. Dávejte pozor, aby krém nezačal tuhnout, pracujte rychle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!