Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové pralinky i jako dárek

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrolu nalijeme smetanu, přidáme špetku muškátového květu a přivedeme k varu. Pak odstavíme a přidáme nalámanou hořkou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, pak přidáme změklé nakrájené máslo a všechno vyšleháme ručním šlehačem. Tento čokoládový krém přendáme do papírového kornoutku. Mléčnou čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustíme na horké vodní lázni a dáváme pozor, aby se lázeň nevařila! Na dno formiček nalijeme slabou vrstvu čokolády a necháme úplně ztuhnout. Na ztuhlou čokoládu nastříkáme čokoládový krém z kornoutku a vršek zalijeme čokoládou. Povrch uhladíme nožem. Necháme znovu zatuhnout a pak vyklopíme z formy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!