Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládová srdíčka

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Med, cukr, máslo a smetanu dáme do kastrolu a za stálého míchání ohříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak přendáme do mísy a necháme vychladnout. Mouku smícháme s kypřícím práškem, kořením, kakaem a zamícháme do medové směsi, uhněteme těsto a podle potřeby přidáme trochu mouky. Z těsta uděláme bochánek, zabalíme do fólie a dáme asi na 30 minut do chladu. Pak vyválíme na pomoučeném válu plát asi 1/2 cm silný a vykrájíme srdíčka. Narovnáme je na plechy (asi 2) s pečícím papírem a pečeme 10-2 minut na 180°C, necháme vychladnout. Oba druhy čokolády nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Srdíčka do poloviny namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Zbylou čokoládu smícháme a rozetřeme a rozetřeme na mramorovou desku a necháme ztuhnout. Kuchyňskou špachtlí ji seškrábeme a hoblinky použijeme na ozdobu, nakonec pocukrujeme. Asi 50 kousků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!