Staňte se našimi fanoušky na:

Citrusový koláč - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr, pudinkový prášek a prášek do pečiva promícháme v míse. Přidáme rozpuštěné máslo, z pomeranče vymačkáme všechnu šťávu (pokud máme bio, můžeme použít i nastrouhanou kůru). Pak přidáme tvaroh a vajíčka, všechno spojíme a prošleháme ručním šlehačem (těsto pak bude jemnější). Dortovou formu vyložíme zespodu pečícím papírem, boky vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme asi 40 minut na 180°C. Koláč nabyde a po vychladnutí nespadne, z formy ho vyklopíme až po vychladnutí. Nakonec na koláč naneseme krém z ušlehané smetany, tvarohu a vanilkového cukru. Ozdobíme kolečky citronu a limetky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!