Staňte se našimi fanoušky na:

Citronový cukrový sirup

Autor receptu: kazi (104 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z čerstvých citrónů nožem skrojíme pouze žlutou povrchovou kůru a vkládáme je do menšího hrnce, zakryjeme pokličkou. Nyní do uvařeného horkého sirupu vložíme tence sloupanou citrónovou kůru a necháme přejít varem. Potom závar ihned odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut ustát. Prochladlý sirup prolijeme ubrouskem a buď hned upotřebíme nebo dokonale vychladlý nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!