Staňte se našimi fanoušky na:

Citronový cheesecake

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA DNO: 250 máslových sušenek a 125 g rozehřátého másla. Sušenky rozdrobíme a smícháme je s rozehřátým máslem. Rozložíme je na dno formy o průměru 22 cm a přitlačíme je. Formu vložíme na půl hodiny do ledničky. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 750 g tučného měkkého tvarohu, 115 g krupicového cukru, 100 ml citronové šťávy, 3 vejce. Tvaroh a cukr vyšleháme dohladka, zašleháme citronovou šťávu a postupně vejce. Tvarohovou směs vlijeme do formy na sušenky, vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme asi 50 minut. Koláč necháme vychladnout a poté vložíme na 3 hodiny do ledničky. CITRONOVÁ POLEVA: 100 g moučkového cukru, 210 g neslazeného kondenzovaného mléka, citronová kůra a šťáva z 1 chemicky neošetřeného citronu. Do misky nasypeme cukr a vlijeme kondenzované mléko a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmícháme citronovou kůru a šťávu. Koláč opatrně vyjmeme z formy a polijeme ho citronovou polevou. Nakonec ozdobíme lístky máty a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vilemina |7. května 2014
Připomínám, že citrusy z EU nejsou chemicky ošetené, je možno je konzumovat bez obav... http://www.tradicnirecepty.cz/magazin-fidel-gastro/pretrvavajici-myty-kolem-jidla/ damanas: Myslím, že na 100 g cukru je kond. mléka na polevu až moc, když si to porovnám s jinými polevami. Odpovědět
kojaníček |5. března 2014
tak to nejen ukládám, ale rovnou tisknu, zítra si skočím nakoupit suroviny a hned se do toho dám. Odpovědět
damanas|8. března 2014
Mám ho hotový, jen té polevy jsem dala zhruba polovičku, bylo jí strašně moc a nějak mi nechce ztuhnout, pořád je dost lepkavá. A těch 50 minut je taky dost, pekla jsem to tak čtyřicet a bylo to jen tak tak abych nepřipálila Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!