Staňte se našimi fanoušky na:

Citronové kuře

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nejdřív zapneme troubu na 200 °C, aby byla dobře předehřátá. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a připravíme si kořeněné máslo. Do misky nastrouháme na jemném struhadle kůru z poloviny citronu, přidáme máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a zamícháme. 2. Kuře umyjeme a osušíme. Opatrně nadzvedneme kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy. Do nich vpravíme asi tak dvě třetiny másla, přetáhneme kůži zpět a zbytkem másla pomažeme kuře na povrchu. 3. Druhou polovinu citronu nakrájíme na kousky, dáme je dovnitř kuřete a pak ho svážeme kuchyňským provázkem. Omotáme ho kolem nohou, překřížíme pod tělem a svážu pevně u stehen. Osolíme, opepříme, položíme ho na pekáč prsíčky nahoru a dáme péct. Po dvaceti minutách kuře přikryjeme alobalem a pečeme dalších čtyřicet minut. 4. Kuře vyndáme z trouby, poklademe kolem něj brambory, potřeme je vypečenou šťávou a pečeme dalších třicet minut. Pak kuře vyndáme, necháme ho zakryté alobalem deset minut odpočinout, pokud brambory ještě nejsou pečené, vrátíme je do trouby. Kuře pak naporcujeme a podáváme s brambory politými vypečenou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
mňam, vypadá nádherně Odpovědět
Bagorz |9. dubna 2013
ukládám Odpovědět
cathymo|16. května 2013
mnam Odpovědět
Dita10|9. dubna 2013
hned bych ho ochutnala. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!