Staňte se našimi fanoušky na:

Čirůvkové matesy

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • slunečnicový olej (podle potřeby)
  • 70-80 kuliček nového koření
  • 15 kuliček pepře (černý)
  • feferonky (podle chuti)
  • 4 cibule (velké)
  • 1 kg čirůvky dvoubarvé

Pracovní postup:

Nakrájené houby povařte 15 minut v osolené vodě. Po zcezení zchladlé kousky promíchejte s nakrájenou cibulí (mělo by jí být asi 40% objemu hub), celým kořením a pokrájenými feferonkami. Směs dejte do čistých sklenic a zalijte olejem, aby byly houby ponořené. Sklenice uzavřete víčky a můžete je dát na týden do chladu nebo je nechat při pokojové teplotě. Po delší době obsah sklenic "mléčně" zkvasí a díky tomu budou houby mnohem chutnější. Jíme s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!