Staňte se našimi fanoušky na:

Čínské žampiony

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 hrst buráků (arašídy)
  • 50 ml + 4 lžíce vody
  • 2-3 tenké plátky zázvoru
  • 1 lžička octu
  • 40 g rajského protlaku
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2-3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce bramborového škrobu (solamylu)
  • 1 jarní cibulka

Pracovní postup:

Očištěné žampiony přelijte vroucí vodou, nechte okapat a osušte. Zahřejte olej, přidejte zázvor a pokrájenou cibulku na cca 3cm velké kousky, nechte lehce zhnědnout. Pak přidejte protlak a 50ml vody. Míchejte, až vznikne kaše, ochuťte solí, cukrem a octem. Přidejte houby, burské oříšky a několik minut vařte. Škrob smíchejte se č lžícemi vody, vlijte do omáčky a nechte zhoustnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |2. února 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!