Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulový quiche se slaninou

Autor receptu: SimoneckaC (256 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do větší mísy vložíme odváženou mouku, přidáme vejce, máslo - nejlépe pokojové teploty, cca půl zarovnané malé lžičky soli a nyní těsto zapracujeme. Pamatujte, že to je máslové těsto a čím déle s ním budeme pracovat, tím více bude lepkavé. Máslo se bude totiž rozpouštět. A zakápneme vodou. Zpracované těsto přendáme na talířek a vložíme ho do lednice. V tuto chvíli se vrhneme na náplň a těsto mezitím krásně zatuhne. Slaninu si pokrájíme na drobné kostičky. Připravíme si pánev a na ní vložíme slaninu. Plotýnku zapneme na střední plamen a pomalu opékáme. Mezitím si očistíme a pokrájíme najemno cibuli. Když slanina pustila tuk a je opečená, tak k ní přidáme cibuli a restujeme jí dozlatova. Mezitím, co se nám dělá cibule, tak si připravíme mísu a nalijeme do ní smetanu. Cibuli necháme dále pomalu opékat. Ke smetaně přidáme vejce a sůl. S tou to nepřehánějme, slanina je už dost slaná, pepř a nastrouhanou Goudu. Pokud máme plátkovou, tak jí pokrájíme na kostičky. Pokud máme vcelku, tak jí nastrouháme nahrubo. Přidáme jí do mísy ke smetaně a promícháme. Mezitím se nám cibule orestovala a slanina také. Tak je přidáme do mísy ke smetaně a celé promícháme. Nyní se vrátíme k těstu. Rozpálíme si troubu na 160 stupňů. Připravíme si dortovou formu nebo formu na quiche a dno lehce namočíme. Pečící papír zmačkáme a poté rozprostřeme. Krásně se přilepí na dno a nebude se nám hýbat. Vyndáme těsto z lednice.omoučíme si vál a vložíme na něj těsto. Těsto rozválíme na tloušťku cca 3mm. Přeneseme na pečící formu a utlačíme.Okraje zařízneme do rovna. Dno těsta popícháme vidličkou. V tuto chvíli někdo těsto předpéká a někdo ne. Když ho nepředpečete, nic se nestane. Pokud ano, přijde mi, že je takové křupavější, takže radím - těsto vložte do trouby na cca 10 minut na 160 stupňů. Poté na něj nalijte náplň a dejte péct do trouby. Jakmile bude zlatavý, tak vyndáváme. Servírujeme nejlépe ještě teplý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!